Woldia

Woldia

söndag 13 april 2014

Gudstjänst-dag

Tidigt imorse, typ 4-5-tiden, hördes mässande stämmor från de ortodoxa kyrkorn. Här e folk morgonpigga kan jag berätta... Det är söndag idag och det betydde gudstjänst för vår del. Vi har sett fram emot det, eftersom etiopiska gudstjänster ser ut på lite annat sätt :)

Vi åkte alla fyra tillsammans med Christine & Annika från FMS till en Mekane Yesus kyrka här i stan. Gudstjänsten börjar egentligen kl. 9 men som med allt annat här i Etiopien finns det en viss tidsfördröjning... Medvetna om detta startade vi först halv tio från gästhuset. Vi tio ungefär började gudstjänsten på "riktigt". Vi inledde med lovsång. Allt gick på amhariska, så vi fattade just ingenting. Men Christine och Annika översatte i stora drag. Öronproppar tar vi med oss nästa gång, för ljudnivån var ganska hög. Det bara skrålade från högtalarna. Men i nåt skede blev det strömavbrott, tack o lov ;)

Efter sången följde 1 h predikan.. Vid 12 var gudstjänsten över. Även om vi inte förstod mycket av innehållet  blev åtminstone jag berörd av innerligheten hos etiopierna. De skrattar, gråter, dansar, klappar i händerna... Uttrycker med hela kroppen sin tro.

/Maria

3 kommentarer:

  1. Ja, det ser ut som om ni får ställa om dygnet lite där. Att vakna upp fyra på morgonen det är tidigt!! Önskar er en välsignelserik vecka!! Vi ber för er!

    SvaraRadera
  2. Att vakna kl. fyra på morgonen tror jag är lite väl tidigt t.o.m. för mig, som ofta är upp med tuppen. Men gudstjänsten ni fick vara med om verkar vara intensiv och livlig.

    SvaraRadera
  3. Ja de var nog tufft att behöva stiga upp den tiden.. vet ju att du inte heller är moronpigg..ni får ställa er långt från högtalarna nästa gång... men bra om ni hade med öronproppar..

    SvaraRadera