Woldia

Woldia

fredag 11 april 2014

Ändrade planer!

Några nyckelord då det kommer till missionsarbete är flexibilitet och tålamod... Vi är så bortskämda i Finland med att elen funkar, internetuppkopplingen är snabb och att vi har saker och ting under kontroll. Vi planerar och organiserar.

Här går det sällan som planerat. Idag var planen att jag och Marianne skulle åka vidare till Woldia, men igår fick vi veta att en stor vattenpump i staden är sönder vilket innebär att det inte finns något vatten överhuvudtaget. Så nu stannar jag och Marianne här i Dessie några dar extra, tills pumpen är fixad :)

"Människan spår, men Gud rår", är ett uttryck jag hörde nån säga en gång...

Hänt sen senast:

Onsdag

Eftersom FMS gästhus var upptaget, blev vi inkvarterade på ett hotell här i Dessie fram tills fredag. Det har känts konstigt att bo där då vi har grannar som bor i plåtskjul till hus...
Idag bekantade vi oss med staden tillsammans med Christine och vi handlar lite små förnödenheter. Vi fick också stifta bekantskap med de som jobbar inom FMS här vid synoden (stiftet) samt blev guidade runt på området och aktivitetscentret.

Torsdag

Idag var vi bl.a. ut till en by som heter HAIK (betyder sjö på amhariska). Den låg mycket passande vi en sjö. Vi åt traditionellt etiopiskt injerabröd med två olika sorters fiskröror. Injerabröd är ett surdegsbröd bakat på teffmjöl. Det bakas ut till en stor plätt. Konsistensen påminner om skumgummi, smaken är... Annorlunda. Men vi vänjer oss! Till brödet serveras olika "wotts", dvs olika röror. Oftast ganska kryddstarka.

Kvällen tillbringades på hotellet i mörker. Det fanns ingen ström, så då tändes stearinljus istället. Vi satt och pratade med Vesa, som skulle återvända till Addis följande dag. Vi har varit tacksamma att ha honom med oss!
Kvällen avrundades med en bönestund på Karins och Lottes rum.

Och idag har vi checkat ut från hotellet och befinner oss nu på synodens område. Här kommer vi bo alla fyra i gästhuset bredvid Christine, vår handledare.

Allt känns fint och vi mår alla bra!





1 kommentar:

  1. Nå det var bra att ni fick reda på att pumpen var sönder innan ni hade åkt! sköt om er!

    SvaraRadera